Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Statenleden Overijssel: Na Limburg stel gunning uit

Statenleden in Overijssel willen wachten met het gunnen van concessies voor twee spoorlijnen in de provincie. Aanleiding is de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Gedeputeerde Staten beslissen mogelijk vandaag welk bedrijf de komende jaren mag rijden op de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede.  VVD en PvdA in Overijssel willen zeker weten waar ze aan beginnen: zij hebben nog vragen over de aanbestedingsprocedure en willen garantie dat bij de aangemelde vervoerders geen integriteitsproblemen spelen. Dat schrijft NOS.nl.

De PvdA ziet het liefst dat het provinciebestuur de hele aanbestedingsprocedure nog een keer onder de loep neemt. Fractieleider Joosten van de VVD is ook voorzichtig met de aanbesteding en zei in het NOS Radio 1 Journaal dat integriteit net zo’n belangrijke factor is als de prijs en de kwaliteit van de nieuwe vervoerder. Tegelijk waarschuwt hij ervoor om de NS in het verdomhoekje te zetten. “De top is hard aangepakt, maar we hoeven daarmee niet het hele bedrijf weg te gooien.”

Limburg
Arriva en de NS waren elkaars concurrenten voor het openbaar vervoer in Limburg. Die aanbesteding werd gewonnen door de NS. Toch bleek later dat het bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke informatie had verkregen van een oud-directeur van Veolia, de eerdere vervoerder in Limburg. Daarop gunde de provincie de concessie alsnog aan Arriva.

Foute werkwijze
De vervoerders die bij de provincie een bod hebben gedaan voor de exploitatie van de spoorlijnen in Overrijssel zijn de NS, Arriva en Syntus. De NS mag vooralsnog, ondanks de foute werkwijze in Limburg,  mee bieden tijdens de concessie in Overrijssel.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: