Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sterke kostenstijging voor conservengroenteproducenten

Producenten van conservengroente betalen groentetelers komend jaar 30 tot 50 procent meer dan dit jaar. De prijsverhoging is nodig om te voorkomen dat akkerbouwers overstappen op graanteelt.


Producenten als Hak en Jonker Fris. beide onderdeel van Neerlands Glorie. zien de contractprijs met ongeveer 35 procent stijgen. zegt woordvoerder Marko Wolthuis in het Agrarisch Dagblad.

Directeur Edo Stouten van Bonduelle Benelux houdt rekening met een stijging van de contractprijs van 30 tot 35 procent. Volgens Stouten is er geen alternatief. “Dat komt door de concurrentie met graan. Wereldwijd gaan de inkoopkosten voor ons omhoog met enkele tientallen miljoenen.” De extra kosten zullen doorberekend worden aan de afnemers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link