Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sterke stijging inkoopprijs dure geneesmiddelen

De inkoopprijzen van dure geneesmiddelen zijn sterk gestegen. Tussen 2004 en 2006 gaven Nederlandse ziekenhuizen het dubbele uit aan deze medicijnen.


Dat blijkt uit een overzicht van de Stichting Farmaceutische Kerngetallen. dat minister Ab Klink van Volksgezondheid maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In 2004 kochten de ziekenhuizen voor 130 miljoen euro aan dure geneesmiddelen in. In 2006 waren de uitgaven 266 miljoen euro.

Klinks voorganger Hans Hoogervorst had opdracht gegeven tot het onderzoek. Ziekenhuizen hadden geklaagd dat zij niet genoeg geld hadden om aan de sterk stijgende vraag naar dure medicijnen te voldoen. In 2006 kregen de ziekenhuizen hooguit 75 procent van de kosten vergoed. Dat is sindsdien opgetrokken naar 80 procent.

Ondanks de stijgende inkoopkosten is het bedrag dat ziekenhuizen uit eigen zak moeten betalen in 2006 weer gedaald met een jaar eerder.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link