Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Supermarktbranche zonder Superunie overgeleverd aan buitenland'

Zonder inkoopcombinatie Superunie zou de Nederlandse supermarktbranche allang zijn overgeleverd aan buitenlandse bedrijven. Dat stelt directeur Frans Fredrix. die na 15 jaar vertrekt bij de Superunie.


De grote inkoopkracht van Superunie is goed voor de concurrentieverhoudingen op de Nederlandse markt. vindt Fredrix. Omdat Superunie probeert beter en goedkoper te zijn dan Albert Heijn. is Ahold volgens hem nog steeds niet opgekocht door een buitenlands concern.

Ook de aansluiting van Superunie bij EMD. de grootste inkoopgroep van Europa. is volgens Fredrix een goede zaak voor de Nederlandse markt. In de EMD zitten partijen als het Italiaanse Esselunga en het Belgische Delhaize. Als deze partijen in de EMD wegblijven uit Nederland. zal het goed blijven gaan. Zonder Superunie zou de Nederlandse supermarktbranche echter overgeleverd zijn aan buitenlandse bedrijven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link