Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Syntus daagt Overijssel en Regio Twente voor rechter

Vervoerder Syntus heeft de provincie Overijssel en Regio Twente om een aanbesteding voor de rechter gedaagd.[slide] Vrijdag dient een kort geding waarbij Syntus wil dat de rechter de aanbesteding voor de spoorconcessies op de lijnen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen vernietigd of uitstelt. Dat bericht RTV Oost.

Syntus is niet blij met de aanbestedingsprocedure die door de provincie en de Regio Twente voor de spoortrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen is ingesteld. Syntus wil zich graag inschrijven als kandidaat-vervoerder op beide spoorlijnen. Dat gaat niet, want het bedrijf zou over onvoldoende informatie te beschikken om een realistische bieding te kunnen uitbrengen.

Wel bekend bij NS
Syntus mist cruciale cijfers over aantallen reizigers en de bezetting van zitplaatsen in treinen tijdens de spits. Daarnaast heeft het bedrijf om de gegevens gevraagd, maar krijgt ze niet. De gegevens zijn wel bekend bij NS, die nu de concessie voor het reizigersvervoer op beide sporen in handen heeft.

Aanbesteding moet over
Syntus vindt dat de aanbesteding over moet of worden verlengd, zodat de vervoerder wel de actuele gegevens kan krijgen die nodig zijn om een verantwoorde inschrijving te kunnen doen. De aanbesteding eindigt komende donderdag. Het kort geding bij de rechtbank in Almelo is vrijdag.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 5 maart 2015 14:28 uur

RTV Oost bericht juist dat Syntus het kort geding tegen provincie Overijssel en Regio Twente heeft ingetrokken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres