Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Syntus gaat busvervoer in Utrecht verzorgen

Syntys gaat het busvervoer verzorgen voor de provincie Utrecht en het stadsvervoer van Amersfoort. Het bedrijf heet de aanbesteding voor het busvervoer gewonnen en neemt daarmee de consessie over van Connexxion. Vanaf 11 december 2016 zullen de bussen van Syntus gaan rijden.

Syntus was één van de vier inschrijvers op de aanbesteding van de gemeente. Het bedrijf kreeg de concessie omdat zij het beste scoorde qua uitstoot, de kwaliteit van het vervoerplan en de marketingstrategie en had het meest gunstige aanbod. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van mobiliteit zegt tegenover het AD dat zij blij is met Syntus: ,,Door de buslijnen meer uit te strekken over het gebied en sneller en vaker te laten rijden is Syntus er heel goed in geslaagd het busvervoer goed op pijl te houden. En dan ook nog met zulke schone bussen. Een mooi resultaat voor reizigers en inwoners.”

Bezwaar
Er is nog een termijn van 6 weken waarin bezwaar ingediend kan worden, daarna is de vergunning onherroepelijk. Tot het contract ingaat rijden er nog bussen van Connexxion. Syntus gaat tussen 2016 en 2023 de bussen rijden. Alle kernen die in het gebied een busverbinding hebben zullen die houden. Bovendien gaat Syntus met milieuvriendelijke bussen rijden die zijn voorzien van wifi, stopcontacten en USB-poorten. 

Streek- en stadsvervoer
De concessie van de provincie Utrecht gaat over het streekvervoer in de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht (zonder Maarssen), Woerden, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en het stadsvervoer van Amersfoort. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres