Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Syntus: onderzoek gunning openbaar vervoer

Vervoerder Syntus wil een onafhankelijk onderzoek naar de gunning van het openbaar vervoer in Haarlem-IJmond. [slide] Het bedrijf stuurde een brief naar de provincie Noord-Holland, waarin het vragen stelt over het wel of niet correct verlopen van de concessie en de mogelijkheid aanvraagt voor een onderzoek. Bij een onbevredigend antwoord van de provincie sluit Syntus aanvullende stappen niet uit. Of dit ook de rechter zal zijn is niet bekend.

”We willen weten of de beoordeling wel integer is verlopen”, aldus woordvoerder Annemarieke Voortman van Syntus. Als dat onderzoek er niet komt en de provincie komt Syntus ook niet op een andere manier tegemoet, ”dan gaan we ons beraden op eventuele vervolgstappen”. Welke acties dan worden ondernomen houdt het bedrijf voor zichzelf.

Gealarmeerd
De afgelopen dagen is twijfel gerezen of wel integer is gehandeld bij het besluitvormingsproces in de Noord-Hollandse regio. Uit berichtgeving van De Volkskrant zou kunnen worden opgemaakt dat bij het bepalen van de winnende partij niet correct gehandeld is. “We zijn gealarmeerd door de berichtgeving”, aldus Voortman.

Hoogst opmerkelijk
Syntus dong samen met Connexxion en EBS naar de tien jaar durende vervoersconcessie ter waarde van 320 miljoen euro. Aanvankelijk zou volgens het artikel Syntus op voorsprong staan, maar na een aanvullende ronde kwam Connexxion op gelijke hoogte. Beide bedrijven scoorden exact even goed. Een loting moest uitkomst bieden en Syntus verloor daarmee de aanbesteding. ”Het is natuurlijk ook hoogst opmerkelijk dat twee bedrijven precies dezelfde score behalen.”

Connexxion
Afgelopen dinsdag maakte de provincie officieel bekend dat Connexxion het vervoer mag verzorgen van december 2015 tot en met december 2025. Of Syntus denkt dat er daadwerkelijk regels zijn overtreden, deelt het bedrijf niet mee. De vervoerder wil eerst de reactie van de provincie op de ingezonden brief afwachten. 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link