Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Syntus verliest rechtszaak over gunning busvervoer

Vervoersbedrijf Syntus heeft geen gelijk gekregen in zijn beroep tegen de aanbesteding van het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond. Dat maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bekend. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Syntus spande de zaak aan nadat het bedrijf een loting had verloren van concurrent Connexxion. De loting volgde na een gelijke beoordeling voor beide partijen. Syntus stelde dat zijn bieding op zes punten beter was dan de bieding van Connexxion. Het College gaf Syntus op geen van de beroepsgronden gelijk.

Niet toekomstvast
Door de beoordelingscommissie is onder andere gekeken naar de mate waarin inschrijvers reizigersgroei en klanttevredenheid konden realiseren. Daarbij is een investering in lijnen waar veel reizigers gebruik van maken noodzakelijk. Deze moeten ook kostendekkend zijn. Het aanbod van Syntus bleek niet toekomstvast, zo schrijft OVpro op basis van de uitspraak.

Vertraging
Connexxion zegt in een reactie tegen OVpro blij te zijn met de uitspraak. De concessie had oorspronkelijk in december vorig jaar al in moeten gaan. Connexxion zal voor de komende tien jaar het recht hebben om het OV in de regio te verzorgen. Het contract heeft een waarde van 320 miljoen euro.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres