Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Syntus verliest rechtszaak over gunning busvervoer

Vervoersbedrijf Syntus heeft geen gelijk gekregen in zijn beroep tegen de aanbesteding van het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond. Dat maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bekend. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Syntus spande de zaak aan nadat het bedrijf een loting had verloren van concurrent Connexxion. De loting volgde na een gelijke beoordeling voor beide partijen. Syntus stelde dat zijn bieding op zes punten beter was dan de bieding van Connexxion. Het College gaf Syntus op geen van de beroepsgronden gelijk.

Niet toekomstvast
Door de beoordelingscommissie is onder andere gekeken naar de mate waarin inschrijvers reizigersgroei en klanttevredenheid konden realiseren. Daarbij is een investering in lijnen waar veel reizigers gebruik van maken noodzakelijk. Deze moeten ook kostendekkend zijn. Het aanbod van Syntus bleek niet toekomstvast, zo schrijft OVpro op basis van de uitspraak.

Vertraging
Connexxion zegt in een reactie tegen OVpro blij te zijn met de uitspraak. De concessie had oorspronkelijk in december vorig jaar al in moeten gaan. Connexxion zal voor de komende tien jaar het recht hebben om het OV in de regio te verzorgen. Het contract heeft een waarde van 320 miljoen euro.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.