Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Taxibedrijven schrijven vaak te laag in

Taxibedrijven schrijven zich te laag in bij aanbestedingen voor het contractvervoer van specifieke doelgroepen zoals leerlingen en zieken. Dit stellen brancheorganisatie KNV Taxi en vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen op basis van een rapport van onderzoeksbureau SEO. De partijen vinden dat de kwaliteit leidt onder de lage inschrijvingen en dat er steeds meer bezuinigd moet worden op personeelskosten.

Taxibedrijven schrijven zo laag in om marktaandeel te behouden of om faillissement te voorkomen, blijkt uit het onderzoek. Ondernemingen hopen dat ze later in het proces de kans krijgen om te heronderhandelen. In andere situaties schatten taxibedrijven de kosten simpelweg niet goed in.

Transparantie
SEO adviseert de taxibedrijven om transparanter te zijn in de opbouw van de kostprijs. Verder kunnen de risico’s van een aanbesteding beter verdeeld worden. Als er minder klanten blijken te zijn, is dat een tegenvaller voor het taxibedrijf en niet voor de opdrachtgever. Ook ziet SEO een oplossing in het gunnen van contracten aan meerdere partijen die een partnerschap kunnen aangaan. Dat schrijft NU.nl.

Instituut
KNV Taxi geeft aan dat er een speciaal instituut wordt opgericht om de aanbestedingen te gaan toetsen op criteria die de sociale partners belangrijk vinden. De conclusies van deze analyse wil KNV publiceren om de opdrachtgevers een duwtje in de rug te geven.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.