Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Taxibedrijven schrijven vaak te laag in

Taxibedrijven schrijven zich te laag in bij aanbestedingen voor het contractvervoer van specifieke doelgroepen zoals leerlingen en zieken. Dit stellen brancheorganisatie KNV Taxi en vakbonden FNV Taxi en CNV Vakmensen op basis van een rapport van onderzoeksbureau SEO. De partijen vinden dat de kwaliteit leidt onder de lage inschrijvingen en dat er steeds meer bezuinigd moet worden op personeelskosten.

Taxibedrijven schrijven zo laag in om marktaandeel te behouden of om faillissement te voorkomen, blijkt uit het onderzoek. Ondernemingen hopen dat ze later in het proces de kans krijgen om te heronderhandelen. In andere situaties schatten taxibedrijven de kosten simpelweg niet goed in.

Transparantie
SEO adviseert de taxibedrijven om transparanter te zijn in de opbouw van de kostprijs. Verder kunnen de risico’s van een aanbesteding beter verdeeld worden. Als er minder klanten blijken te zijn, is dat een tegenvaller voor het taxibedrijf en niet voor de opdrachtgever. Ook ziet SEO een oplossing in het gunnen van contracten aan meerdere partijen die een partnerschap kunnen aangaan. Dat schrijft NU.nl.

Instituut
KNV Taxi geeft aan dat er een speciaal instituut wordt opgericht om de aanbestedingen te gaan toetsen op criteria die de sociale partners belangrijk vinden. De conclusies van deze analyse wil KNV publiceren om de opdrachtgevers een duwtje in de rug te geven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link