Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Te weinig aandacht voor inkoop kost bedrijven miljarden

Het bedrijfsleven kan ruim 15 miljard euro besparen door meer aandacht te schenken aan het inkopen van goederen en diensten. Volgens adviesbureau Berenschot kan hierop met eenvoudige middelen 15 procent worden bespaard. Dit schrijft Berenschot in het rapport `World-Class Purchasing’ over het inkoopgedrag van 400 bedrijven. Alleen al bij deze groep zou het op de schop nemen van de inkoop tot een besparing kunnen leiden van 4.5 miljard euro.

De onderzoekers Max Boodie en Bart Leeflang tonen zich verbaasd over de kansen die bedrijven laten liggen. Het bezuinigen met 5 procent op de inkoop heeft hetzelfde effect als het verhogen van de omzet met 30 procent.

Het onderzoek toont aan dat inkoop laag staat in de pikorde van bedrijven. Slechts bij tien procent gaat het echt goed. constateren de onderzoekers.

Bron: Factomedia

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link