Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Te weinig geld voor Nederlandse infrastructuur

Diverse infrapartijen waarschuwen voor stagnerend onderhoud aan Nederlandse infrastructuur. Er is zowel bij de Rijksoverheid als decentrale overheden te weinig geld beschikbaar voor onderhoud aan wegen, bruggen, viaducten en sluizen.

Rijkswaterstaat heeft dit jaar geen geld meer voor nieuwe beheer- en onderhoudscontracten. Onderhoudscontracten, ter waarde van 450 miljoen euro, komen daardoor voorlopig niet op de markt. Ook gemeenten komen geld tekort en bezuinigen op infrastructuur. Volgens TNO zou de totale begroting voor infraprojecten met 2 tot 3 miljard euro moeten toenemen om de Nederlandse infrastructuur op orde te houden. Ook de stikstofproblematiek houdt infraprojecten, met een totale waarde van 1,4 miljard euro, tegen.

Budget vinden
De infrapartijen, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, de Vereniging van Waterbouwers, MKB Infra, Cumela en NLingenieurs, maken zich zorgen over de toekomstbestendigheid en veiligheid van de infrastructurele werken. Zij willen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geld vrij moet maken voor onderhoudswerkzaamheden. Geld dat vrijkomt doordat grote infraprojecten worden uitgesteld, zou bovendien naar onderhoud moeten gaan.

Bron: transport-online.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link