Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

''Technici NS nauwelijks betrokken bij aanschaf treinen''

Technici worden nauwelijks betrokken bij de aanschaf van nieuwe treinen door de NS. Volgens een zegsman van de FNV is dit de oorzaak van de enorme uitval van Sprinters de laatste tijd.

Dit meldt ochtendkrant Sp!ts vandaag. FNV-bestuurder Gerald Maenen zou gezegd hebben dat de massale uitval van nieuwe treintypes als de sprinter onnodig is als monteurs van Nedtrain meer betrokken worden in het inkoopproces. Bij de aanschaf van de nieuwe Sprinter (SLT) was het onderhoudsbedrijf van de NS bijvoorbeeld onvoldoende geconsulteerd over onderhoud en inzetbaarheid op het Nederlandse spoor.

Storingsgevoelig

Door de winterse omstandigheden zijn de hypermoderne maar erg storingsgevoelige Sprinters grotendeels uitgevallen. Op veel trajecten heeft de NS daarom maar besloten de oude vloot Mat’64 stoptreinen weer in te zetten, treinen die eigenlijk juist door de SLT waren vervangen. Vijfendertig monteurs van treinbouwer Siemens-Bombardier zoeken momenteel naar een oplossing voor de Sprinters.

NS is het overigens niet eens met de uitlatingen van de FNV-bestuurder. Volgens een NS-woordvoerder heeft de onderhoudsafdeling van Nedtrain juist vanaf dag één meegekeken in het project voor de nieuwe Sprinter en zijn er aanpassingen gedaan op verzoek van Nedtrain. Maenen vindt dit onvoldoende. “Meekijken is niet meebeslissen”, zegt hij.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres