Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

TenderNed biedt meerdere kluissluitingen aan

Aanbestedende diensten kunnen in de inschrijffase meerdere kluissluitingen gebruiken als zij een aanbesteding met aanmeld- en inschrijffase aanmaken. Deze wens leefde al langer onder gebruikers van TenderNed en is sinds 16 augustus in gebruik.

Extra inschrijfronden zijn bij een aantal procedures mogelijk. Het gaat om de niet-openbare procedure, concurrentiegerichte dialoog, onderhandeling met bekendmaking en het innovatiepartnerschap. Het is niet nodig om bij het aanmaken van een aanbesteding aan te geven dat er meerdere inschrijfrondes zijn. Is de aanmeldfase en inschrijffase afgerond, dan krijgt de aanbestedende dienst automatisch de opties om een nieuwe dialoog- of inschrijfronde te starten.

Meerdere kluissluitingen biedt een aantal voordelen. De kluis sluit automatisch op het aangegeven moment, tot aan die tijd kan een ondernemer een oplossing indienen, intrekken, corrigeren en opnieuw indienen. Tegelijkertijd hoeven aanbestedende diensten geen alternatieve oplossing voor een kluis te hanteren. Bij elke nieuwe ronde kan de aanbestedende dienst een nieuwe selectie uit de kandidaten maken. Ondernemers kunnen per ronde een uitnodiging krijgen. Aan het eind van de aanbesteding is het complete dossier als geheel te exporteren.

Met de wijziging in inschrijfrondes, zijn de dashboards ook gewijzigd. Zo hebben aanbestedende diensten inzicht in de termijnen van eerdere rondes, zijn taken per inschrijfronde geclusterd en de offertes per ronde bij elkaar geplaatst.

Het uitgebreide stappenplan voor de nieuwe werkwijze is te vinden op de website van TenderNed.

Bron: TenderNed

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link