Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

TenderNed publiceert vijf meest gemaakte fouten

TenderNed heeft geïnventariseerd welke fouten aanbestedende diensten het vaakst maken op het platform, gebaseerd op data van de servicedesk. Er zijn vijf onderdelen waarbij het vaak misgaat.

De fout die het vaakst gemaakt wordt is het gebruiken van meerdere talen bij een publicatie op Tender Electronic Daily (TED), het Europese aanbestedingsplatform. TED wijst de publicatie dan af, bijvoorbeeld als een Nederlandse tekst wordt gecombineerd met een Engelstalige tekst. Aanbestedende diensten kunnen dat voorkomen door één taal te gebruiken.

Ook zien aanbestedende diensten de noodzaak van het rectificeren van een aanbesteding over het hoofd als zij de specifieke gegevens van een aanbesteding wijzigen. Zij dienen te kiezen voor het publiceren van een rectificatie of het kenbaar maken van correcties aan geselecteerd ondernemingen. Daarnaast komt het voor dat een kluis al tijdens een lopende marktconsultatie sluit, waardoor de marktconsultatie niet vervolgd kan worden. Soms is er geen tweede lokaal beheerder voorhanden waardoor bepaalde taken binnen TenderNed niet kunnen worden uitgevoerd als de beheerder afwezig is. Ten slotte ronden aanbestedende diensten marktconsultatie soms op onjuiste wijze af, waardoor TED de publicatie weigert.  

Voorkomen en herstellen
Aanbestedende diensten kunnen deze fouten voorkomen door bij een marktconsultatie te kiezen voor een datum ver in de toekomst voor de uiterlijke ontvangst van inschrijvingen, een tweede lokaal beheerder toe te voegen en een marktconsultatie af te ronden door deze de status ‘Afgerond’ te geven in plaats van te kiezen voor vroegtijdige beëindiging van de aanbesteding.  

Bron: Tenderned.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link