Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

TenderNed: ‘Tot 15 oktober afmelden 2B-diensten mogelijk’

TenderNed: ‘Tot 15 oktober afmelden 2B-diensten mogelijk’

Vanaf 15 oktober 2016 is het gunningsformulier voor 2B-diensten niet meer beschikbaar in TenderNed. “Wilt u nog een 2B-dienst afmelden, doe dit dan voor deze datum”, adviseert het platform. 15 oktober implementeert TenderNed de nieuwe Europese aankondigingsformulieren als gevolg van de gewijzigde regelgeving.

Per 18 april zijn 2B-diensten vervallen in de Europese richtlijnen. Voortaan geldt hiervoor het gewone aanbestedingsregime, met uitzondering van sociale en andere specifieke diensten, waarvoor een aparte regeling is opgesteld en een hoger drempelbedrag geldt.

Als aanbestedende diensten voor 18 april 2016 nog 2B-diensten hebben aanbesteed en deze nog moeten afmelden, dan kan dit tot 15 oktober met het gunningsformulier voor 2B-diensten. Daarna is dit formulier niet meer beschikbaar. Wel is het vanaf dan mogelijk een aankondiging te publiceren van sociale en andere specifieke diensten.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.