Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

TenneT schrijft voor de derde keer aanbesteding hoogspanningslijn Zeeland uit

Netbeheerder TenneT heeft voor de derde keer een aanbesteding uitgeschreven om aannemers te vinden voor de bouw van een hoogspanningslijn. De aanbesteding voor de lijn, tussen Borssele en Rilland, is al twee keer mislukt.

De eerste keer werd het werk gegund aan bouwcombinatie Heijmans-Europoles. TenneT zegde daarna, eind 2018, het contract met beide bedrijven om omdat men in de ogen van TenneT niet kon voldoen aan gestelde eisen wat betreft kwaliteit en planning. Daarover loopt op dit moment een zaak bij de Raad van Arbitrage.

Bij de tweede aanbesteding schreven twee partijen zich in: KWS en Strukton. TenneT gunde het werk toen niet omdat er volgens het bedrijf te weinig inschrijvingen waren. Daarover spande KWS vervolgens een rechtszaak aan.

TenneT optimistisch
Ondanks eerdere tegenslagen denkt TenneT dat er zich deze ronde voldoende aannemers inschrijven. Er zou voldoende mankracht voorhanden moeten zijn omdat een aantal grote projecten in Nederland zijn afgerond op het moment dat de bouw in Zeeland van start gaat. Ook zijn de lopende rechtszaken geen probleem voor de nieuwe aanbesteding.

De netbeheerder zoekt twee aannemers omdat er meerdere werkzaamheden tegelijkertijd moeten worden uitgevoerd, op twee verschillende plekken. Het gaat dan om het realiseren van de fundering voor de masten. In totaal moeten er 107 hoogspanningsmasten komen te staan.

Er loopt ook een aanbestedingsprocedure voor de bouw van de hoogspanningsmasten zelf. Volgende week wordt bekend welke aannemer deze opdracht gegund krijgt.

Bron: Omroep Zeeland

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link