Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Terechte uitsluiting van aanbesteding Regiotaxi

De inschrijving van Connexxion Taxi Services is terecht ongeldig verklaard. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de vervoerder had aangespannen tegen de veertien Twentse gemeenten die samenwerken in de Regiotaxi Twente. Dat schrijft Taxi Pro.

De gemeenten waren in eerste instantie van plan om acht van de veertien percelen aan Connexxion te gunnen. Het bedrijf had zich ingeschreven voor alle percelen. Toen de vervoerder na de voorlopige gunning de vereiste papieren moest inleveren, bleek dat het bedrijfsonderdeel van het Sociaal Fonds Taxi ouder te zijn dan twee jaar. De gemeenten hadden als eis gesteld dat het bedrijfsonderdeel, waarmee bedrijven aantonen het cao na te leven, niet ouder mag zijn dan twee jaar.

Onterecht
Connexxion vindt uitsluiting op basis van dit onderdeel onterecht en stapte naar de rechter om de percelen alsnog gegund te krijgen. Het bedrijf zei bij de rechtbank wel degelijk het cao na te leven. Dit was voor de rechter echter niet genoeg. Connexxion wist op voorhand van de systematiek af en als de beoordelingsmaatstaf onredelijk was, had het bedrijf daar bij de inschrijving al over moeten klagen, aldus de rechter.

Brookhuis
Brookhuis, de vervoerder die in de herziene voorlopige gunning dertien van de veertien percelen heeft binnengehaald, heeft volgens Connexxion een ongeldige inschrijving gedaan. Dit baseert de vervoerder op een rapport van de FNV, waaruit zou blijken dat Brookhuis het cao helemaal niet goed naleeft. De rechter vond het rapport echter niet relevant, omdat niet de FNV, maar SFT de cao-naleving van taxibedrijven controleert.

Kort geding
Na Connexxion heeft ook vervoerder Luttikhuis een kort geding aangespannen om dezelfde reden: het bedrijfsonderdeel was te oud. De rechter heeft echter ook deze vordering afgewezen. Brookhuis en de gemeenten zijn een overbruggingsperiode van twee maanden overeengekomen, omdat de aanvankelijke startdatum van 1 juli door alle juridische procedures niet meer haalbaar was. De definitieve gunning gaat waarschijnlijk per 1 september in.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres