Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

The Learning Network verliest wederom kort geding

Carmel College kan doorgaan met haar aanbesteding van digitaal lesmateriaal. Distributeur The Learning Network (TLN) verloor ook het derde kort geding dat het had aangespannen tegen de scholenkoepel. TLN is het niet eens met de wijze waarop Carmel deze aanbesteding organiseert.

Carmel vindt dat de deelnemende partijen aan de aanbesteding een prijs moeten bieden voor digitale leermiddelen, ook wanneer nog onbekend is wat voor prijs de uitgevers aan het boek bieden. Ook wordt iedere lesmethode in een apart subperceel aanbesteed. Volgens Aanbestedingsnieuws vrezen distributeurs dat deze manier van aanbesteden uitgevers een concurrentievoordeel biedt. Zij kunnen immers met hun eigen lesmethode inschrijven, terwijl distributeurs gedwongen worden hun marge prijs te geven om een concurrerende aanbieding te kunnen doen.

Eerlijk
TLN, voorheen Van Dijk Educatie, benadrukt dat het niet de digitalisering van het onderwijs wil tegenhouden, maar vindt dat de aanbestedingen voor digitale boeken eerlijk moeten verlopen. De distributeur is nog steeds van mening dat de aanbesteding van Carmel (gedeeltelijk) in strijd is met de Europese richtlijnen.

Concurrentie
Tegenover de NOS geeft onderwijsadvocaat Herman Berendsen aan dat hij begrijpt dat de distributeur haar handel wil beschermen, maar steunt de werkwijze van Carmel. Hij denkt dat deze manier van aanbesteden voor meer (prijs)concurrentie gaat zorgen, en verwacht dat de helft van de middelbare scholen in Nederland dit voorbeeld zullen gaan volgen. TLN zal zo “zelf haar toegevoegde waarde moeten aantonen.”

Duidelijkheid
Ook de VO-Raad steunt Stichting Carmelcollege en hoopt dat meer scholen de krachten gaan bundelen om op deze manier aan te besteden. . Voorzitter Paul Rosenmöller denkt bovendien dat het goed is dat scholen meer duidelijkheid krijgen over het gebruik van digitale leermiddelen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres