Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Tilburg hanteert te lage tarieven jeugdhulp

Opnieuw heeft een GGZ-instelling een kort geding aangespannen tegen een gemeente. Dit keer is het GGZ Breburg, een gespecialiseerde kliniek voor jongeren met zware psychische problemen. Zij spanden een kort geding aan tegen Tilburg, omdat de gemeente de tarieven voor jeugdhulp 15 procent onder de kostprijs hadden liggen. Dat meldt Zorgvisie.

GGZ Breburg, dat gevestigd is in Breda, twijfelde of het mee moest doen aan de aanbesteding van gemeente Tilburg. De gemeente, die de aanbesteding namens acht gemeenten in het Hart van Brabant organiseert, stelde namelijk niet-onderhandelbare tarieven die 15 procent onder de kostprijs lagen. Dat betekent dat de tarieven te laag waren om de kliniek rendabel te organiseren. Maar GGZ Breburg is de enige aanbieder in de regio die gespecialiseerde zorg levert voor jongeren met zware psychische problemen. De zorginstelling besloot daarom wel mee te doen met de aanbesteding, maar maakte wel direct bezwaar tegen de te lage tarieven.

Uitspraak rechter
13 november vond de rechtszaak plaats. De voorzieningenrechter bepaalde daarin dat de gemeente Tilburg niet van GGZ-Breburg mag verwachten dat het taken in de gespecialiseerde jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert. De rechter heeft daarom bepaald dat de aanbestedingsprocedure voor 2018 over moet.

Jeugdzorg Alkmaar
Niet alleen Tilburg hanteerde te lagen tarieven voor jeugdhulp. Ook tegen Alkmaar werd een kort geding aangespannen, omdat een aantal zorginstellingen vonden dat de Noord-Hollandse gemeente te lagen tarieven hanteerde voor jeugdzorg. Alkmaar moest, volgens de rechter, daarom opnieuw in overleg met de zorginstellingen over de prijs van de zorg.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.