Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toestemming voor oprichting Abellio Limburg voor OV-concessie

Het ministerie van Financiën heeft toestemming gegeven voor het oprichten van Abellio Limburg BV voor de OV-concessie Limburg. “Het oprichten van Abellio Limburg BV vloeit mede voort uit de eisen, zoals gesteld door de aanbestedende overheid, de provincie Limburg. Tevens is het gebruikelijk om bij regionale concessies een separaat bedrijf op te richten, dat in grote mate van zelfstandigheid haar besluiten kan nemen met een focus op de lokale reiziger”, zo schrijft minister Dijsselbloem van Financiën.

Dit antwoord geeft minister Dijsselbloem op de Kamervragen die waren gesteld door de VVD-Kamerleden Betty de Boer en Aukje de Vries over de OV-concessie in Limburg, die is gewonnen door Abellio.

100% staatsbedrijf
Dijsselbloem vervolgt zijn brief door te antwoorden op de vraag over de mogelijkheid dat Abellio, als dochter van NS, een goedkopere bieding kan doen, omdat het een 100% staatsbedrijf is, in een markt met commerciële partijen. “De andere partijen die meededen in het biedingsproces voor de concessie Limburg waren Arriva NL en Veolia Transport NL. Beide partijen verschillen qua eigendomsstructuur niet van Abellio, want die zijn eveneens dochter van een staatsdeelneming”, zo stelt Dijsselbloem. “Abellio Limburg bevond zich dus niet in een bevoorrechte positie als zijnde de dochter van een 100% staatsbedrijf.”

Financieringsarrangementen
Verder voegt Dijsselbloem toe dat uit navraag bij de NS blijkt dat de NS groep voor Abellio Limburg BV financieringsarrangementen en garanties heeft afgegeven, waarvoor Abellio Limburg een marktconforme vergoeding betaalt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres