Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
12
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Transferium verliest kort geding

Transferium verliest kort geding

Jeugdzorginstelling Transferium heeft haar rechtszaak tegen de 18 gemeenten in zorgregio Noord-Holland-Noord verloren. Daardoor gaat de gunning voor het verlenen van jeugdzorg in de regio definitief naar Horizon. Deze aanbieder komt uit Rotterdam, maar heeft verzekerd dat de kwetsbare jongeren niet naar Zuid-Holland hoeven verhuizen.

Transferium is een gesloten zorginstelling waar jongeren met ernstige problemen zitten. De instelling vreesde dat wanneer deze jongeren overgeplaatst zouden worden zij de “rust, veiligheidsgevoel en vertrouwen waar zij behoefte aan hebben” zouden verliezen. Volgens Transferium kost het veel tijd om een goede en hecht functionerende samenwerking rond de jongeren op te bouwen, tijd die de jongeren niet hebben.

Realistisch alternatief
Volgens Trouw vond de rechter dat de gemeenten voldoende hebben onderzocht of de winnende aanbieding een realistisch alternatief biedt, dat past binnen het wettelijke kader. Een woordvoerder van de gemeente Heerhugowaard benadrukt bovendien dat in de aanbesteding de voorwaarde was opgenomen dat opvang in de regio gaat plaatsvinden. Daarnaast zou Horizon verplicht zijn om het personeel van Transferium te laten solliciteren, waardoor een deel van het personeel bij de nieuwe aanbieder terecht zou kunnen komen.

Onrust wegnemen
Na het kort geding heeft wethouder John Does namens de 18 gemeenten laten weten dat zij er vertrouwen in hebben dat zij “samen tot afspraken kunnen komen over de zorgcontinuïteit om de onrust bij jongeren, ouders en betrokkenen spoedig weg te nemen.” Ook Transferium heeft inmiddels laten weten dat het hier vertrouwen in heeft.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.