Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Treinbouwer eist ruim 50 miljoen van NS

De Franse treinbouwer Alstom dient een claim in bij de NS van meer dan 50 miljoen euro. Het bedrijf zou de NS beschuldigen van ernstige onrechtmatigheden bij de aankoop van de Fyra in 2004. Toen de NS de hogesnelheidstreinen kocht, ging de aanbesteding aan de neus van Alstom voorbij. Hierdoor liepen zij naar eigen zeggen ruim 350 miljoen euro mis, schrijft RTL Z.

Volgens de enquêtecommissie heeft de NS ‘grote steken laten vallen’ in de aanbestedingsprocedure en werd hierdoor vooral Alstom benadeeld. Daarom dienen ze nu de claim in. Ze eisen ruim 46 miljoen euro voor het mislopen van de aanbesteding en 5 miljoen euro voor de kosten die ze maakten tijdens de aanbesteding.

Nieuwe opdracht
Dezelfde dag dat dit nieuws werd gepubliceerd, werd ook bekend dat Alstom zo’n 80 nieuwe intercity’s voor NS mag bouwen. Het bedrijf kwam als preferred bidder uit de bus na een Europese aanbestedingsprocedure. NS stelt tegen RTL Z dat er geen verband is tussen de claim van Alstom en de nieuwe opdracht.

Geen verband
Alstom scoorde volgens NS het best op onder meer betrouwbaarheid, investeringskosten, onderhoud van de treinen, energie-efficiency, design en support. De komende weken gaan de partijen de contracten verder uitwerken en zal moeten blijken of er nog bezwaar komt van de andere partijen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres