Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Twee bedrijven onterecht op zwarte lijst Utrecht

De gemeente Utrecht gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de bedrijven die onterecht door de gemeente op de zwarte lijst zouden zijn gezet. [slide]De twee bedrijven mochten van de gemeente geen kans meer maken op aanbestedingen, omdat ze ernstige beroepsfouten zouden hebben gemaakt. De rechter is het hier niet mee eens, aldus DUIC.nl.

Eind oktober heeft de gemeente twee ambtenaren ontslagen bij de Utrechtse Vastgoed Organisatie. Ook werd besloten om drie bedrijven uit te sluiten van lopende en toekomstige aanbestedingen. Deze besluiten zijn genomen na een onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche. Een ondernemer stapte namens het aannemersbedrijf Versteeg en het loodgietersbedrijf Van Gelder naar de rechter, omdat hij het niet eens was met het besluit.

Lening en laptop aan ambtenaar
Deze ondernemer was op de zwarte lijst van de gemeente terecht gekomen, nadat deze een lening had verschaft en een laptop had geleend aan twee ambtenaren. De ondernemer verklaarde dat de lening van de bevriende ambtenaar is terugbetaald en dat de laptop nog steeds op bedrijfsvoorraad van Versteeg staat. De laptop was wel op verzoek van de ambtenaar besteld. De lening zou zijn gegeven als vriendschappelijke dienst als privé persoon en niet als bedrijf. Daarom zou er geen sprake zijn van een ernstige beroepsfout. De rechter stelt de ondernemer in het gelijk.

Niet uit te leggen aan medewerkers
De gemeente geeft aan dat de gedachtegang van de rechter niet uit te leggen is aan de eigen medewerkers: “Wij betreuren dat de onverstandigheid van de ondernemer bij de rechter niet heeft geleid tot een andere uitspraak. De rechter maakt een hele strikte scheiding tussen privé en zakelijk handelen van de ondernemer. Bovendien menen wij dat hij een ‘ernstige beroepsfout’ erg smal afbakent”.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 24 maart 2015 13:08 uur

Ik denk dat ik het met je eens bent over de noodzaak van iniitretlaegt. Maar het is de moeite waard om een nieuw concept te laten ontstaan. Laten we het badwater nog niet weglopen in 1 x m

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link