Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Twee geschorste inkopers politie weer aan het werk

Twee geschorste inkopers van de politie zijn vanaf maandag weer aan het werk.[slide] In oktober werden de directeur Facility Management en vier inkopers geschorst, omdat de politie signalen had gekregen dat de aanbesteding van voertuigen niet volgens de regels is verlopen. Zo schrijft de Telegraaf.

Marktpartijen bekritiseerden vanaf het begin de aanbestedingsprocedure. De aanbesteding zou zodanig ingericht zijn, dat alleen Volkswagen-importeur Pon kon winnen. Het ging om een auto-order van een half miljard euro.

Lopend onderzoek
De Rijksrecherche doet zelf onderzoek naar de fraude, en er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek. De politie meldde maandag dat de inkopers die weer aan het werk zijn, niet waren betrokken bij het strafrechtelijk onderzoek. Het interne onderzoek is nog niet afgerond, daarom is besloten dat de twee inkopers voorlopig ander werk gaan doen.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: