Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Uitbesteden schoonmaak niet langer bezuiniging’

De uitbesteding van schoonmaakwerk moet niet langer door opdrachtgevers worden gezien als een bezuiniging. Dat vindt FNV-bestuurder Jet Linssen.[slide] Bovendien moeten opdrachtgevers volgens haar met de betrokkenen geen onderscheid maken tussen uitbesteding en mensen met een arbeidscontract.

Linssen zegt verder in het gesprek met Facility Management Magazine: “Opdrachtgevers moeten niet denken in termen van een schil van zoveel mensen buiten die een kostenbesparing opleveren, maar moeten zich verantwoordelijk voelen voor alle werknemers.”

Collectieve imago
Niet alleen de opdrachtgevers zouden zich anders moeten gedragen. “Van de aanbieders vind ik dat ze elkaar mogen aanspreken en dat ze moeten kijken naar hun collectieve imago. Als je een klus binnenhaalt tegen een te lage prijs ondermijn je die andere ontwikkeling. Ze zullen soms lef moeten tonen,” aldus de FNV-bestuurder.

Defensie
Eerder werd bekend dat door bezuinigingen de ambitie van het kabinet, om schoonmakers en keukenpersoneel voortaan weer in dienst te nemen, van de baan is. Het is simpelweg te duur. De grootste cateraar van het Rijk, Defensie, wordt uitbesteed en daardoor dreigen negenhonderd schoonmakers en keukenmedewerkers hun baan te verliezen.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres