Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Uitspraak aanbesteding bushokjes in Eindhoven

Uitspraak aanbesteding bushokjes in Eindhoven

Het gerechtshof in Den Bosch heeft afgelopen dinsdag een uitspraak gedaan over de aanbesteding van de bushokjes in Eindhoven. De stichting Eindhoven heeft geen fout gemaakt bij de aanbesteding van de reclame-uitingen op bushaltes en zuilen, meldt Eindhovens Dagblad.

Eindhoven verkocht het beheer en het uitbaten van de reclames op abri’s en reclamezuilen aan de stichting Eindhoven Marketing (SEM). Die gaf de klus weer door aan Eindhoven 247. JCDecaux vond dat dit Europees aanbesteed zou moeten worden. Het bedrag, 60 miljoen euro, was groot genoeg en JCDecaux dacht dat er ook genoeg Europese interesse zou zijn. Een belangrijk argument volgens de Aanbestedingswet.

Gerechtshof
Het gerechtshof was het niet eens met het laatste argument. Volgens het hof is er geen duidelijk bewijs dat Europese bedrijven hier belangstelling voor hebben. Over de verhouding SEM/Eindhoven 247 doet het hof geen uitspraak.

Rotterdam
Eerder werd Rotterdam ook al aangesproken door JCDecaux over de manier vaan aanbesteden. Het vervoersbedrijf RET mocht, als publiek orgaan, de aanbesteding niet bij een zelfstandige entiteit neer leggen. Dat bepaalde het hof in Den Haag.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.