Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Uitspraak aanbesteding bushokjes in Eindhoven

Het gerechtshof in Den Bosch heeft afgelopen dinsdag een uitspraak gedaan over de aanbesteding van de bushokjes in Eindhoven. De stichting Eindhoven heeft geen fout gemaakt bij de aanbesteding van de reclame-uitingen op bushaltes en zuilen, meldt Eindhovens Dagblad.

Eindhoven verkocht het beheer en het uitbaten van de reclames op abri’s en reclamezuilen aan de stichting Eindhoven Marketing (SEM). Die gaf de klus weer door aan Eindhoven 247. JCDecaux vond dat dit Europees aanbesteed zou moeten worden. Het bedrag, 60 miljoen euro, was groot genoeg en JCDecaux dacht dat er ook genoeg Europese interesse zou zijn. Een belangrijk argument volgens de Aanbestedingswet.

Gerechtshof
Het gerechtshof was het niet eens met het laatste argument. Volgens het hof is er geen duidelijk bewijs dat Europese bedrijven hier belangstelling voor hebben. Over de verhouding SEM/Eindhoven 247 doet het hof geen uitspraak.

Rotterdam
Eerder werd Rotterdam ook al aangesproken door JCDecaux over de manier vaan aanbesteden. Het vervoersbedrijf RET mocht, als publiek orgaan, de aanbesteding niet bij een zelfstandige entiteit neer leggen. Dat bepaalde het hof in Den Haag.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres