Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Uitstel behandeling Aanbestedingswet Tweede Kamer

De behandeling van de Aanbestedingswet is door de Tweede Kamer opnieuw opgeschort. De Kamerleden wilden meer tijd om zich te kunnen voorbereiden, zo meldt het Financieele Dagblad. Ondernemingsverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland zijn teleurgesteld over de opschorting.

De Aanbestedingswet is speciaal gericht op het binnenhalen van opdrachten voor mkb-ondernemers. De overheid heeft de afgelopen jaren vanwege de vele bezuinigingen steeds vaker opdrachten geclusterd, met als resultaat dat het mkb steeds verder buitenspel is komen te staan. VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat de wet zo snel mogelijk behandeld wordt omdat de problemen voor het mkb in de praktijk aanhouden.

Doel Aanbestedingswet
De nieuwe wet vormt volgens VNO-NCW en MKB-Nederland een goede aanzet tot het oplossen van de aanbestedingsproblemen. De Aanbestedingswet zal grenzen stellen aan het clusteren en meer transparantie bieden. Na uitgestelde goedkeuring van de Tweede Kamer moet de Eerste Kamer er nog een inhoudelijk oordeel over vellen. Een andere aanbestedingswet is eerder al gesneuveld in de Eerste Kamer.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres