Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Utrecht onderzoekt zwijgcontracten zorg

De Utrechtse gemeenteraad wil weten of zorgaanbieder Veilig Thuis met zwijgcontracten werkt, naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht. De regionale zender rook onraad nadat een familie die een klacht indiende over een vertrouwensarts bij Veilig Thuis, deze vlak voor de behandeling plots introk. Wethouder Victor Everhardt heeft beloofd dat hij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) er onderzoek naar zal laten doen.

De gemeenteraad heeft Everhardt ook gevraagd in hoeverre de gemeente zich in haar hoedanigheid als opdrachtgever en subsidieverstrekker inspant om te voorkomen dat (jeugd)zorgaanbieders hun cliënten zwijgcontracten laten tekenen. Volgens Binnenlands Bestuur heeft de wethouder laten weten dat hij zwijgcontracten volledig onacceptabel vindt. Wanneer blijkt dat een Utrechtse zorgaanbieder daar gebruik van maakt zal hij er melding van maken bij de IGJ.

Verbod
Dit onderwerp speelt ook op landelijk niveau. Naar aanleiding van een melding in januari doet de IGJ nu onderzoek naar zwijgcontracten in de jeugdzorg. De organisatie roept mensen die zo een contract hebben getekend op dit anoniem aan haar te melden. Ondertussen heeft minister van VWS Hugo de Jonge laten weten dat hij een voorstander is van een verbod op zwijgcontracten in de zorg.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres