Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Utrecht onderzoekt zwijgcontracten zorg

Utrecht onderzoekt zwijgcontracten zorg

De Utrechtse gemeenteraad wil weten of zorgaanbieder Veilig Thuis met zwijgcontracten werkt, naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht. De regionale zender rook onraad nadat een familie die een klacht indiende over een vertrouwensarts bij Veilig Thuis, deze vlak voor de behandeling plots introk. Wethouder Victor Everhardt heeft beloofd dat hij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) er onderzoek naar zal laten doen.

De gemeenteraad heeft Everhardt ook gevraagd in hoeverre de gemeente zich in haar hoedanigheid als opdrachtgever en subsidieverstrekker inspant om te voorkomen dat (jeugd)zorgaanbieders hun cliënten zwijgcontracten laten tekenen. Volgens Binnenlands Bestuur heeft de wethouder laten weten dat hij zwijgcontracten volledig onacceptabel vindt. Wanneer blijkt dat een Utrechtse zorgaanbieder daar gebruik van maakt zal hij er melding van maken bij de IGJ.

Verbod
Dit onderwerp speelt ook op landelijk niveau. Naar aanleiding van een melding in januari doet de IGJ nu onderzoek naar zwijgcontracten in de jeugdzorg. De organisatie roept mensen die zo een contract hebben getekend op dit anoniem aan haar te melden. Ondertussen heeft minister van VWS Hugo de Jonge laten weten dat hij een voorstander is van een verbod op zwijgcontracten in de zorg.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.