Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Utrecht zoekt naar manier om zonnepanelen verantwoord aan te besteden

De Provincie Utrecht wil het eigen vastgoed verduurzaamheden met zonnepanelen waar geen dwangarbeid aan te pas is gekomen. Omdat dwangarbeid momenteel nog niet goed traceerbaar is in de keten, daagde de provincie de markt onlangs via een marktconsultatie uit om met oplossingen te komen.

Wachten tot er wel een track-and-trace systeem is om dwangardbeid op te sporen is volgende de provincie geen optie. Dan zou de SDE+-subsidie die beschikbaar is voor het plaatsen van zonnepanelen komen te vervallen. Bovendien wil de provincie haast maken met het verduurzamen van het eigen vastgoed. De provincie wil zowel eisen voor mensenrechten als duurzaamheid in de op nog te starten aanbesteding opnemen. Die heeft door de aanpak wel vertraging opgelopen. Mogelijk vallen de zonnepanelen ook duurder uit dan begroot. Dat schrijft gedeputeerde Robert Strijk in een brief aan de Provinciale Staten. Het is volgens Strijk steeds zoeken naar de balans tussen het uitdagen van de markt en het voorkomen dat een aanbesteding mislukt, omdat de provincie te veel van de markt vraagt.

Niet alleen de provincie Utrecht maar ook de provincies Flevoland en Noord-Holland namen eerder een motie aan om ‘dwangarbeidvrije’ zonnepanelen in te kopen.

Bron: solarmagazine.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link