Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
03
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Utrechtse regiogemeenten besteden jeugdhulp gezamenlijk aan

Utrechtse regiogemeenten besteden jeugdhulp gezamenlijk aan

Vier Utrechtse jeugdhulp-regio’s zijn gestart met een gezamenlijke aanbesteding van zogeheten Essentiële functies. Deze gezamenlijke aanpak moet er onder meer voor zorgen dat jongeren niet geconfronteerd worden met verplaatsingen wanneer de zorgvraag verandert. Dat willen zij bereiken met een dialooggerichte aanbesteding.

In Utrecht is er al enige ervaring met de gezamenlijke inkoop van jeugdhulp, volgens regionieuwsmedium De Digitale Stad Nieuwegein. Zo besloten de samenwerkende Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein en Vianen) in 2016 al gezamenlijk zorghulp in te kopen. Dat initiatief wordt nu breder getrokken; de vier jeugdhulp-regio’s vertegenwoordigen in totaal 16 gemeenten.

Continuïteit
De specialistische zorg bij de Essentiële functies voor de meest kwetsbare jongeren. Met de gezamenlijke aanbesteding willen de gemeenten de continuïteit van de zorg waarborgen en er voor zorgen dat het gewone leven van de jongeren na een zorgplaatsing zo veel mogelijk doorloopt. Hierbij is het de bedoeling dat ouders en eerdere hulpverleners zo veel mogelijk betrokken worden en dat het toekomstperspectief centraal staat. Ook willen de gemeenten hulptrajecten verduurzamen en wanneer mogelijk verkorten.

Dialoog
Er wordt gekozen voor een dialooggerichte aanbesteding, omdat de gemeenten de eisen die ze aan de zorg stellen tijdens de aanbesteding willen bespreken met vooraf geselecteerde aanbieders. In deze dialoog worden ook andere belanghebbenden betrokken. Naast de jongeren en hun ouders, zijn dat ook lokale zorgteams en de jeugdbescherming van Samen Veilig Midden Nederland.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.