Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Utrechtse regiogemeenten besteden jeugdhulp gezamenlijk aan

Vier Utrechtse jeugdhulp-regio’s zijn gestart met een gezamenlijke aanbesteding van zogeheten Essentiële functies. Deze gezamenlijke aanpak moet er onder meer voor zorgen dat jongeren niet geconfronteerd worden met verplaatsingen wanneer de zorgvraag verandert. Dat willen zij bereiken met een dialooggerichte aanbesteding.

In Utrecht is er al enige ervaring met de gezamenlijke inkoop van jeugdhulp, volgens regionieuwsmedium De Digitale Stad Nieuwegein. Zo besloten de samenwerkende Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein en Vianen) in 2016 al gezamenlijk zorghulp in te kopen. Dat initiatief wordt nu breder getrokken; de vier jeugdhulp-regio’s vertegenwoordigen in totaal 16 gemeenten.

Continuïteit
De specialistische zorg bij de Essentiële functies voor de meest kwetsbare jongeren. Met de gezamenlijke aanbesteding willen de gemeenten de continuïteit van de zorg waarborgen en er voor zorgen dat het gewone leven van de jongeren na een zorgplaatsing zo veel mogelijk doorloopt. Hierbij is het de bedoeling dat ouders en eerdere hulpverleners zo veel mogelijk betrokken worden en dat het toekomstperspectief centraal staat. Ook willen de gemeenten hulptrajecten verduurzamen en wanneer mogelijk verkorten.

Dialoog
Er wordt gekozen voor een dialooggerichte aanbesteding, omdat de gemeenten de eisen die ze aan de zorg stellen tijdens de aanbesteding willen bespreken met vooraf geselecteerde aanbieders. In deze dialoog worden ook andere belanghebbenden betrokken. Naast de jongeren en hun ouders, zijn dat ook lokale zorgteams en de jeugdbescherming van Samen Veilig Midden Nederland.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres