Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Outsourcing, Overheidaanbesteding
Soort:

UWV verliest miljoenen door faillissement

De staat verliest ruim 18 miljoen euro vanwege een gestaakt softwareproject bij de UWV. De leverancier Be Informed ging failliet en de kans is klein dat de uitvoeringsorganisatie nog geld terugziet. Be Informed wist wel door te starten, maar het UWV zag de verdere ontwikkeling van de software niet meer zitten.

Be Informed won in 2012 een grote softwarevernieuwing-aanbesteding en zou een softwaresuite implementeren voor het UWV. Het softwarebedrijf ging begin dit jaar failliet, al startte het wel door. UWV had echter geen vertrouwen in de verdere ontwikkeling. Het project is niet verder gekomen dan de pilotfase.

10 miljoen aan licenties
Uit Kamervragen aan Lodewijk Asscher van SZW blijkt dat het project bij elkaar 18,35 miljoen euro gekost heeft. Uit de antwoorden van Asscher komt naar voren dat het grootste gedeelte is opgegaan aan de aanschaf van de licenties om de softwaresuite UWV-breed te kunnen inzetten. Dit kostte 10,2 miljoen euro, zo schrijft Computable.

Geen nieuwe aanbesteding
UWV heeft een claim ingediend bij de curator voor de geleden schade. "Deze wordt gegeven de staat van de boedel echter niet kansrijk geacht", antwoordt Asscher op vragen van SP-kamerlid Paul Ulenbelt. Ook meldt hij dat er vooralsnog geen nieuwe software-aanbesteding komt. Het stabiel maken van, voortbouwen op en hergebruik van bestaande systemen is nu het uitgangspunt geworden.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.