Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - deel 1

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

Aanbestedingscafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns van het afgelopen half jaar voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Topadvocaat Stellingwerff-Beintema: ‘Beperkte rechtsbescherming voor inschrijvers’

Volgens aanbestedinsgadvocaat Anke Stellingwerff-Beintema staan inschrijvers bij voorbaat al 1-0 achter als zij een rechtszaak starten. Op het vlak van rechtsbescherming kan het in Nederland echt nog beter, vindt ze. “Als eiser ben je nu altijd in het nadeel. Je schrijft een dagvaarding en pas op de zitting hoor je het verweer. Je kunt wel een beetje anticiperen op het verwachte verweer, maar toch is het redelijk improviseren tijdens de zitting. Een ander aandachtspunt is dat hoger beroep meestal geen zin heeft. Eén rechter bepaalt dus in een snelle procedure over jouw zaak.”

Stuntelende inkopers? Anoniem klagen!

Wordt je leven zuur gemaakt door een inkoper? Dan heb je volgens columnist Johan Stolk maar weinig aan klagen. “Je klacht komt altijd terecht bij iemand van de Aanbestedende Dienst. De slager keurt zijn eigen vlees. Daarna kun je nog met je klacht terecht bij de Commissie van Aanbestedingsexperts, maar dat advies is niet bindend en in de praktijk vrijwel onbruikbaar.” De oplossing? Een anoniem meldpunt voor inschrijvers.

Vroegtijdig leveranciers betrekken leidt tot betere ICT-aanbestedingen

Jeroen Arentsen was helemaal niet van plan onderzoek te doen naar publieke inkoop, maar kwam bij toeval uit bij ICT-aanbestedingen. Vervolgens won hij dit jaar de NL Sourcing Scriptieprijs voor zijn onderzoek naar Early Supplier Involvement bij ICT-aanbestedingen. Het vroegtijdig betrekken van leveranciers levert nagenoeg altijd betere aanbestedingen op, ontdekte hij.

Overheidsinkoop twee keer groter dan gedacht

Em. dr. prof. Jan Telgen pleit ervoor álle overheidsuitgaven mee te tellen. Dus ook die via zorgkantoren en zorgverzekeraars. Hij hoopt dat de overheid het belang van overheidsinkoop dan nog meer in gaat zien. In totaal zou de Nederlandse overheid dan niet voor ruim 73 miljard euro per jaar inkopen, maar voor ca. 140 miljard euro.

Aanbesteding winnen? Lezen, lezen, lezen!

Is een goede inschrijving de sleutel tot het winnen van een aanbesteding? Ja, maar het begint met lezen, niet met schrijven. In deze aflevering van De Gunningsfactor spreekt Sander van den Broek met Marco Visser, tenderspecialist bij TenderSucces, en Natasja Hogenboom van SalesTaalent, met een onverwachte tip voor inschrijvers.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link