Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - deel 5

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

Aanbestedingscafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns van het afgelopen half jaar voor je verzameld. Dit is de laatste editie. Vanaf volgende week bieden we zoals vanouds weer actueel nieuws en achtergronden.

‘Intermediair bood product voor 100k meer aan’

De Haagse Inkoopsamenwerking (HIS) vroeg het Public Procurement Research Centre (PPRC) dit jaar vooronderzoek te doen naar de toegevoegde waarde van intermediairs bij aanbestedingen. Aanbestedingscafe.nl sprak met directeur van UBR|HIS, Richard Lennartz. Hij zag dat hetzelfde product/dienst van dezelfde leverancier via brokers voor €100K meer aangeboden kreeg, en dat op een bedrag van €50K.

Overheidsopdrachten wel of niet clusteren?

Isaac Mensah, Inkoopconsultant bij Adjust, legt uit wanneer je overheidsopdrachten het liefst wel en wanneer niet geclusterd in de markt zet. Zoek ten eerste uit of het gaat om één of meerdere opdrachten. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet.

Buyer groups een middel voor duurzame reorganisatie

De door het Rijk opgezette buyer groups moeten ervoor zorgen dat de markt met innovatieve oplossingen komt, waardoor er meer klimaatvriendelijke initiatieven ontwikkeld worden. Zestien buyer groups startten in 2020. Wat is er sindsdien gebeurd en hoe pakken de buyer groups het aan? Waar zitten de uitdagingen? Aanbestedingscafe.nl ging in gesprek met betrokkenen.

Circulaire aanbesteding winnen: ‘Ze willen heel graag’

In deze aflevering van podcast De Gunningsfactor komen vier experts op het gebied van circulaire inkoop en aanbestedingen aan het woord. Er zijn immers genoeg vragen over circulair aanbesteden. Hoe zorg je voor een geslaagde aanbesteding? Hoe maak je circulariteit meetbaar? En wanneer is er sprake van greenwashing?

Brussel wil dat Nederlandse woningcorporaties gaan aanbesteden

Het is niet de eerste keer dat de Europese Commissie Nederlandse woningcorporaties maant tot aanbesteden. Volgens Brussel zijn Nederlandse woningcorporaties in overtreding omdat zij niet aanbesteden. Nederland ziet woningcorporaties niet als overheidsorgaan, en blijft vasthouden aan de huidige werkwijze. Na deze laatste waarschuwing kan de Europese Commissie besluiten de zaak door te zetten naar het Europees Hof van Justitie.

Dit was de laatste editie van Vakantieleesvoer. Volgende week vind je weer actuele artikelen op Aanbestedingscafe.nl.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link