Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Vaker minimale en maximale prijs bij bouwopdrachten

Vaker minimale en maximale prijs bij bouwopdrachten
Foto: Adobestock

De overheid wilt vaker een minimale en maximale bouwprijs hanteren bij bouwprojecten. Bedrijven kunnen daardoor niet meer voor een te lage prijs inschrijven op bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe tunnel, brug of weg. Dit werd al toegepast bij het project Zuidasdok, meldt het Financieel Dagblad.

Veel bouwbedrijven schrijven zich vaak voor een te lage prijs in om een project te winnen. Vervolgens proberen zij via de juridische weg meer vergoed te krijgen, bijvoorbeeld door meerwerk te factureren. Dit wil de overheid voorkomen door in de aanbesteding op te nemen hoe duur een bouwproject minimaal moet zijn.

Zuidasdok
Bij het project Zuidasdok werkte de overheid voor het eerst met een minimale en maximale bouwsom. De methode was een experiment, maar volgens Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) zal het vaker worden ingezet bij projecten die zich ervoor lenen.

Heijmans
Het consortium met bouwbedrijf Heijmans won de aanbesteding van de Zuidas voor een prijs van 1 miljard euro. Dit lag iets boven de minimale bouwsom. Het plan is om de snelweg A10 ondergronds te brengen zodat er meer rijbanen beschikbaar komen. Het station zal ook stevig onder handen worden genomen. De werkzaamheden beginnen in 2019. In 2028 moet alles zijn afgerond.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.