Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vandaag tweede poging tot stemming Aanbestedingswet

Vandaag vindt de stemming over de wijzigingen in de Aanbestedingswet 2012 plaats. De plenaire vergadering staat ingepland om 15:00. Er zal gestemd worden over de wetgeving, moties en amendementen. In totaal zijn er 10 moties en 6 amendementen ingediend.

In het debat van 9 maart en de brief aan de Tweede Kamer liet minister Kamp al weten niet achter de amendementen te staan. Alleen de keuze voor de verplichting van de Gids Proportionaliteit voor specialesectorbedrijven laat hij aan de Kamer over. Al ziet hij wel dat de Gids dan toegespitst moet worden op deze bedrijven, en dat de implementatie van de Aanbestedingswet dan mogelijk nog extra vertraging oploopt.

Deadline
De deadline van Europa, namelijk implementatie van de wet voor 18 april, gaat niet gehaald worden. Kamp heeft aangegeven om te streven naar implementatie op 1 juli. “Dit heeft te maken met onderliggende regelgeving die in lijn moet worden gebracht met de wet, zoals het Aanbestedingsbesluit, de Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken”, licht Kamp toe.

Stemming
De stemming van vandaag is al de tweede poging. Dinsdag 15 maart vroeg Kamerlid Monasch (PvdA) tijdens de plenaire vergadering uitstel aan. Nadien zijn er nog verschillende amendementen ingediend, wat waarschijnlijk de reden was voor het uitstellen van de stemming.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres