Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Stemming Aanbestedingswet Eerste Kamer

Vorige week dinsdag 14 juni is het voorstel tot wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in de Eerste Kamer behandeld. Deze middag om 13:30 wordt over het voorstel gestemd. Naast de implementatie van de aanbestedingsrichtlijnen, wordt er ook gestemd over Motie-Dercksen (PVV). De stemming is live te volgen.

De behandeling van de Aanbestedingswet in de Eerste Kamer ontvouwde zich vorige week in een debat tussen René Dercksen (PVV) en minister Henk Kamp (VVD). Dercksen was niet overtuigd van de wijzigingen en gaf aan dat corruptie, de keurmerken, EMVI, Clusteren en inbesteden hem zorgen baren.

Wat inbesteden van niet-kerntaken door overheden betreft heeft Dercksen een motie ingediend. In deze motie wordt de regering verzocht maatregelen te nemen die overheden verplicht om bij inbesteden van niet-kerntaken vooraf aan te tonen dat de uitoefening van de taken op gelijkwaardig niveau is als wanneer er een aanbesteding zou hebben plaatsgevonden. Kamp raadt deze motie af om de reden dat het te vroeg is om hier een uitspraak over te doen. Volgens hem moet eerst de evaluatie van de Wet markt en overheid afgerond zijn.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres