Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Veel interesse voor aanbesteding politiewagens

Er is veel interesse voor de aanbesteding om de nieuwe producent van politiewagens te worden. Veel automerken, onder meer BMW, Mercedes, Opel en Mini, hopen de huidige Volkswagen Touran te mogen vervangen. Dat meldt het Financieel Dagblad.

De aanbesteding van de politieauto’s -busjes en -motoren heeft wat vertraging opgelopen. In plaats van vóór 1 juli 2016 wordt de reeks aanbestedingen nu naar verwachting in de zomer van 2017 afgerond. Om toch te zorgen voor goed onderhouden voertuigen gaat de politie een aantal overbruggingsovereenkomsten afsluiten met de huidige leveranciers. Het contract dat gaat over de onderhoud en vervanging van de voertuigen is daarmee verlengd tot uiterlijk begin 2018.

Fraude
De reden dat de aanbesteding vertraging heeft opgelopen is dat Pon, die de surveillancewagens leverde, betrokken was bij fraude. Pon heeft namelijk politie- en defensieambtenaren omgekocht die betrokken waren bij het wagenparkbeheer of de aanbesteding van dienstauto’s in de periode van 2001 tot 2011. Deze omkopingszaak is afgerond met een schikking van 12 miljoen euro.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.