Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veel interesse voor aanbesteding politiewagens

Er is veel interesse voor de aanbesteding om de nieuwe producent van politiewagens te worden. Veel automerken, onder meer BMW, Mercedes, Opel en Mini, hopen de huidige Volkswagen Touran te mogen vervangen. Dat meldt het Financieel Dagblad.

De aanbesteding van de politieauto’s -busjes en -motoren heeft wat vertraging opgelopen. In plaats van vóór 1 juli 2016 wordt de reeks aanbestedingen nu naar verwachting in de zomer van 2017 afgerond. Om toch te zorgen voor goed onderhouden voertuigen gaat de politie een aantal overbruggingsovereenkomsten afsluiten met de huidige leveranciers. Het contract dat gaat over de onderhoud en vervanging van de voertuigen is daarmee verlengd tot uiterlijk begin 2018.

Fraude
De reden dat de aanbesteding vertraging heeft opgelopen is dat Pon, die de surveillancewagens leverde, betrokken was bij fraude. Pon heeft namelijk politie- en defensieambtenaren omgekocht die betrokken waren bij het wagenparkbeheer of de aanbesteding van dienstauto’s in de periode van 2001 tot 2011. Deze omkopingszaak is afgerond met een schikking van 12 miljoen euro.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres