Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veenendaal eist half miljoen van vervoerder

De gemeente Veenendaal eist een vergoeding van 540.000 euro van Klomp Groepsvervoer in Ede. Klomp won in 2013 de aanbesteding voor het vervoer van leerlingen, maar stopte in de zomer vorig jaar toen bleek dat voor een veel te laag bedrag was ingeschreven.

Het gaat om de geleden schade, die op 258.000 euro wordt begroot, en een boetebedrag. Het bedrag van een half miljoen euro wordt geclaimd door Veenendaal en Rhenen, schrijft de Veenendaalsekrant. Het betrof een gezamenlijke aanbesteding tussen de twee gemeenten en zou voor een besparing van een ton moeten zorgen.

De wethouders stellen dat ze met de boete een signaal willen afgeven. Gemeenten zouden niet voor de kosten op moeten draaien, wanneer een bedrijf te laag inschrijft. De wethouders hebben aangegeven de procedure te hebben aangepast, zodat er niet meer alleen op prijs wordt gegund.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres