Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veiligheid wordt vast onderdeel van bouwaanbestedingen overheid

Vanaf 1 januari 2022 wordt veiligheidsbewustzijn opgenomen in bouwaanbestedingen van de Rijksoverheid onder de naam Veiligheid in Aanbestedingen (ViA). Veiligheidsgedrag moet vanaf dat moment als selectiecritium of contracteis worden meegewogen. Het Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat gaan daarom werken met een zogeheten Veiligheidsladder.

De nieuwe aanpak moet het aantal ongevallen in de bouw verder naar beneden brengen. Concreet betekent dat dat opdrachtgevers en opdrachtnemers moeten kunnen aantonen dat zij minstens op trede 2 van de Veiligheidsladder staan, ook wel de Safety Culture Ladder genoemd. Deze ladder toont aan waar een organisatie zich bevindt ten aanzien van veiligheidsbewustzijn. Bedrijven kunnen zich hiervoor certificeren.

Niet alleen het Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat gaan werken volgens deze systematiek. Ook andere bedrijven die de Governancy Code Veiligheid in de Bouw hebben ondertekend gaan dit doen. Daaronder vallen onder andere bouwers als Heijmans, bam en Ballast Nedam.

Zzp’ers, bedrijven met minder dan vijf medewerkers en contracten met een waarde van minder dan 100.000 euro hoeven niet te voldoen aan ViA.

Bron: GC-veiligheid.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link