Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Veolia doet 'alles om OV-concessie te behouden'

Vervoerder Veolia doet er alles aan om de OV-concessie in Limburg te behouden. Dat zegt directeur Manu Lageirse in reactie op een artikel in de Volkskrant. [slide] Eerder zouden ingewijden tegenover de krant hebben verklaard dat Veolia, een van de huidige vervoerders, niet over voldoende financiële middelen beschikt om de OV-concessie te verzorgen. Om die reden zou het bedrijf proberen om in februari met een rechtszaak de concessieduur op te rekken. Daarmee zou het verdienen aan elke dag dat het huidige contract langer duurt.

Directeur Manu Lageirse van Veolia reageert in vaktijdschrift OVPro: “Als Veolia de exploitatie van de OV-concessie in Limburg financieel niet zou kunnen dragen, dan gaan we niet vechten en dan schrijven we ons ook niet in.” Veolia verzorgt op dit moment het spoorvervoer tussen Roermond, Venlo en Nijmegen en het busvervoer in de gehele provincie.

Paradepaardje
Veolia verzorgt sinds 2006 het busvervoer in de gehele provincie Limburg en de stoptreindiensten op de Valleilijn.   “Limburg is ons paradepaardje. Wij schrijven in om de concessie met 15 jaar te verlengen, niet met enkele maanden”, aldus Veolia. NS verzorgt op dit moment de stoptreinverbindingen in Limburg. Het is voor het eerst dat het gehele openbaar vervoer in Limburg in één keer wordt aanbesteed. Met deze aanbesteding gaat ruim één miljard euro gemoeid.

Kwestie onderzoeken
De OV-concessie Limburg gaat in op 11 december 2016 en duurt 15 jaar. Naar verwachting wordt er in februari tot gunning overgegaan. Naast Veolia en NS heeft ook Arriva ingeschreven op deze concessie. De FNV riep al eerder staatssecretaris Wilma Mansveld op om samen met het Limburgse provinciebestuur, nader onderzoek te doen naar deze kwestie. De FNV is al jaren buitengewoon kritisch over de marktwerking in het openbaar vervoer.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link