Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Verdana 5 kost Capgemini gunning

Capgemini verloor een aanbesteding van het Ministerie van Defensie, omdat haar inschrijfbrief in een tabel gebruikmaakte van lettertype Verdana 5. Volgens de eisen van het ministerie moest het lettertype van de inschrijfbrief Verdana 9 zijn. Capgemini stapte daarop naar de rechter, maar ving ook daar bot, zo schrijft RTL Z.

De rechtbank in Den Haag vond dat vormvereisten doelloos en illusoir zouden zijn wanneer het “toegestaan zou zijn om een tabel als verkleinde afbeelding in de inschrijving op te nemen.” Voorts stelt de rechter dat het logisch is dat er vormvereisten zijn, aangezien dit alle inschrijvers evenveel ruimte biedt voor een antwoord..

Afbeelding
Capgemini zelf vindt dat het juist gehandeld heeft. Het stelt dat de bewuste Exceltabel ‘gewoon’ in Verdana 9 was opgesteld. Het bedrijf zou, volgens Aanbestedingsnieuws, slechts een afbeelding ervan hebben verkleind, om deze binnen de toegestane marges te krijgen. De rechter was echter van mening dat Capgemini beter had moeten weten, omdat het ministerie expliciet bekend zou hebben gemaakt dat de vormvereisten ook voor afbeeldingen gelden.

Materiële wijziging
De rechter stelt bovendien dat de tabel die Capgemini in eerste instantie gebruikte op zichzelf al informatie verstrekt. Met het weghalen van de tabel zou het bedrijf dus ook inhoudelijke informatie weghalen. Volgens de rechtbank is “een dergelijke materiële wijziging niet toegestaan.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres