Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Verdonk moet regeldruk sociaal domein tegengaan

Rita Verdonk gaat als speciaal adviseur de regeldruk bij zorgaanbieders en professionals in de Wmo en jeugdzorg aanpakken. De voormalige VVD-minister van integratie moet samen met werkgevers en werknemers kijken welke regels er geschrapt kunnen worden. Het doel is om binnen een jaar de problemen in de sector “merkbaar” te verminderen.

Verdonk gaat haar rol vervullen op verzoek van minister van VWS Hugo de Jonge, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en acht zorgkoepels. Naast haar is er ook een oud D66-wethouder Martijn Leising aangesteld. Hij moet volgens het NRC gemeenten helpen met het vereenvoudigen en uniformeren van hun nieuwe taken op het gebied van jeugd- en thuiszorg.

Standaardiseren
Verdonk gaat aan de slag met het programma ‘Ontregel de Zorg,’ terwijl Leising zich moet buigen over het programma ‘i-Sociaal Domein.’ Laatstgenoemde helpt gemeenten bij het uniformeren van hun werkwijze door hun contracten en financiële verantwoording te standaardiseren. De standaarden binnen i-Sociaal Domein worden mogelijk binnenkort wettelijk afgedwongen; Een wetsvoorstel hierover ligt ter goedkeuring bij de Eerste Kamer.

Papierwerk
Met de programma’s i-Sociaal Domein en Ontregel de Zorg wil het kabinet zorgen dat gemeenten en zorgaanbieders met minder papierwerk te maken krijgen. Zo zouden zij meer tijd kunnen besteden aan zorg en ondersteuning.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres