Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vergoeding om vertraagde aanbesteding kazerne

Het Ministerie van Defensie geeft extra geld uit voor de bouw van de nieuwe kazerne voor het Korps Mariniers in Vlissingen. De aanbesteding is vertraagd en de extra vergoeding is nodig voldoende geïnteresseerde partijen binnenboord te houden. Zo heeft staatssecretaris van Defensie Barbara Visser in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Volgens het Financieel Dagblad krijgen bedrijven nu 2,75 miljoen euro (in plaats van 1 miljoen euro) voor een geldige inschrijving. De vertraging komt doordat op de bouwlocatie asbesthoudend materiaal is gevonden. Ook met andere verontreinigingen wordt rekening gehouden. De staatssecretaris meldt dat nu onderzocht wordt of verdere sanering van het terrein noodzakelijk is.

Verhuizen
Het project is ook om andere redenen omstreden. De huidige kazerne bevindt zich in Doorn, en vorig jaar heeft bijna 70% van het Korps Mariniers laten weten ontslag te zullen nemen wanneer de verhuizing naar Zeeland doorgaat. Veel mariniers stellen immers geen zin te hebben in een verhuizing, dat ook hun familie zal raken, of in lange reistijden

Vertraging
Al deze controverse betekent dat de drie consortia die in de race zijn voor de gunning, hun aanbestedingsteams langer in de lucht moeten houden. En mogelijk neemt de vertraging nog verder toe. Visser schrijft dat haar huidige besluit om de vergoeding te vergroten nog geen rekening heeft gehouden met mogelijke aanpassingen die kunnen volgen na overleg met de Tijdelijke Reorganisatie Medezeggenschap Commissie. Dat zou ook gevolgen kunnen hebben voor het vergoedingsbedrag.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres