Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
12
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Verliezers niet in hoger beroep bij Blankenburgtunnel

De bouwbedrijven BAM, VolkerWessels, TBI Holdings en Boskalis gaan niet in hoger beroep in de zaak over de gunning van de Blankenburgtunnel. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Begin vorige maand bepaalde de rechter in een kort geding dat Rijkswaterstaat de opdracht, die een contractwaarde heeft van 1,1 miljard euro, mag gunnen aan het consortium Ballast Nedam. Ceo Rob van Wingerden van BAM zei eerst nog dat er een kans was dat er hoger beroep zou worden aangetekend, maar het bouwbedrijf heeft nu laten weten dat ze dat niet door gaan zetten.

Consortium BAAK
De bouw van de Blankenburgtunnel werd afgelopen zomer gegund aan het consortium BAAK, wat bestaat uit Ballast Nedam, de Belgische baggeraar Deme en de Australische bank Macquarie. BAM, VolkersWessels, TBI Holdings en Boskalis stapte daarop naar de rechter, omdat Rijkswaterstaat de keuze voor het consortium BAAK niet goed had onderbouwd. Ook zou er sprake zijn geweest van belangenverstrengeling, omdat het ingenieursbureau Witteveen+Bos in de voorbereidingsfase voor Rijkswaterwaterstaat werkte en later adviseerde bij het winnende consortium.

Argumentatie Rijkswaterstaat

De rechter veegde alle bezwaren van tafel en was het eens met de argumentatie van Rijkswaterstaat dat er voldoende was ondernomen om ongeoorloofd concurrentievoordelen te voorkomen. Zo was bijvoorbeeld alle relevante informatie van Witteveen +Bos uit de voorbereidende fase beschikbaar voor alle partijen.

De aanbesteding

De aanbesteding van de Blankenburgtunnel bestaat uit het aanleggen van een snelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. Ook wordt de A20 tot aan het Kethelplein verbreedt. Rijkswaterstaat hoopt dit in de periode 2022 – 2024 af te hebben.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.