Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Vervoersautoriteit moet ellende OV-aanbestedingen voorkomen’

Er moet een vervoersautoriteit komen voor de OV-sector. Als deze autoriteit de aanbestedingen al aan de voorkant controleert, kan dit een hoop ellende besparen. Dat meent Arriën Kruyt, voorzitter van Rover, een organisatie die zich inzet voor de belangen van OV-reizigers. 

De vele rechtsgangen bij aanbestedingen zorgt nu alleen maar voor bange mensen, stelt Kruyt tegen OVpro. Er wordt momenteel bijna standaard een bezwaar ingediend tegen een nieuwe OV-aanbesteding en soms wordt er zelfs al naar de rechtbank gestapt. De voorzitter denkt dat dit mede komt omdat er niemand is die de verloop van de aanbestedingen controleert. Alleen achteraf kan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een uitspraak doen over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen. 

De voorzitter van Rover hoopt dat de autoriteit uitspraak zal kunnen doen op basis van een breder wettelijk kader dan alleen de mededingingswet, zoals nu bij ACM het geval is. Als er een vervoersautoriteit komt, zal het voor vervoerders ook moeilijker worden om privacy als excuus te gebruiken om geen data uit te wisselen. Kruyt geeft aan dat hij dit vaak ziet gebeuren. Onlangs moest Almere nog naar de rechtbank, omdat Connexxion de juiste personeelslijsten niet wilde aanleveren. “De vervoersautoriteit zou kunnen uitzoeken of er echt sprake is van uitwisseling van vertrouwelijke gegevens, of dat dit onzin is. We hebben een arbiter nodig”, aldus Kruyt tegen OVpro.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres