Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vijf manieren om innovatie in de publieke sector te verhogen

Inkoopteams moeten meer nadenken over manieren om de innovatie in de publieke sector te verhogen, zo meldt Supply Management. Volgens Malcolm Harbour, voorzitter van de Local Government Assosication Task and Finish Group on Public Procurement of Innovation, is innovatie een onbenut gebied. Hij geeft vijf principes om over na te denken die kunnen helpen de innovatie in de publieke sector te vergroten:

1 Leiderschap

De publieke sector moet innoveren in de manier waarop het in de toekomst diensten levert, zegt Harbour. “Het is een kwestie van leiderschap, want we moeten duidelijk innoveren.” Het management moet “een cultuur creëren waarin u mensen aanmoedigt om na te denken over nieuwe manieren om dingen te doen en hoe u ze wilt doen”.

2 Alternatieve aanbestedingsprocedures

Na het inkoopproces moet een strategie en procedure worden gekozen die innovatie mogelijk moet maken, legt Harbour uit. Hij stelt alternatieve aanbestedingsprocedures voor, waaronder “innovatiepartnerschappen, onderhandelingen en nauwe samenwerking met leveranciers in een commercieel partnerschap.” Hij voegt daaraan toe: “Inkoopteams moeten worden betrokken bij de innovatiestrategieën om te adviseren hoe de aanbestedingen te beheren.”

3 Innovatie van de publieke sector stimuleren

Toenemende innovatieve functies kunnen vereisen dat u “bepaalde projecten aanwijst die op een andere manier moeten worden behandeld en dat u manieren opent om leveranciers aan te moedigen nieuwe ideeën binnen te brengen”, aldus Harbour.

4 Commercialisering van innovatie

“Als je samenwerkt met een klein innovatief bedrijf dat bijvoorbeeld een ultramodern stuk technologie heeft, kun je, door met hen samen te werken, het product helpen te commercialiseren als een partnerschap”, zegt Harbour. Je kunt met ze meegroeien. “Wanneer het succesvol is en het op de markt kan worden verkocht, kan een commerciële overeenkomst worden gesloten”, aldus Harbour.

5 Werk samen met midden- en kleinbedrijven (MKB)

De MKB-markt kan nuttig zijn om meer innovatieve oplossingen te bieden. “We kunnen veel meer MKB-bedrijven exploiteren bij openbare aanbiedingen en het MKB-vriendelijker maken door minimale formaliteiten te hebben om ze in de eerste fase op gang te brengen”, geeft Harbour aan. “Verklap niet te veel oplossingen, geef ze uitdagende problemen. Je wilt uitdagende contracten ontwikkelen die hun vaardigheden in het ontwikkelen van oplossingen echt laten zien.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres