Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VNG: verdere juridisering aanbestedingswet voorkomen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de Tweede Kamer verzocht via de Aanbestedingswet de juridisering van het aanbesteden niet verder te vergroten.

Gemeenten hebben te maken met enorme bezuinigingen en proberen via aanbestedingen te bezuinigen. De VNG merkt echter dat afgewezen inkopers snel geneigd zijn juridische stappen te nemen tegen gemeenten. Ze zijn vaak van mening dat de gemeente onjuist heeft gehandeld.

Reden voor aanbestedingen
Deze juridische procedures kosten beide partijen veel geld en moeite en de rechter heeft in de meeste gevallen geoordeeld in het voordeel van de gemeenten. De VNG benadrukt dat de gemeenten gedwongen zijn hun beschikbare geld efficiënt in te zetten. Aanbesteding is hier volgens de VNG een ideale methode voor omdat het de onderlinge concurrentie bij inkopers stimuleert. En aangezien gemeenten erg veel verschillende producten inkopen, is het volgens de VNG belangrijk dat de gemeenten inkopers met elkaar kunnen vergelijken. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn juist van mening dat de gemeente te hoge eisen stelt aan de inkopers voor aanbesteding.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres