Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Voortgang MVI bij het Rijk

Uit een brief die staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer zond, blijkt hoe het staat met de voorgenomen acties uit het Nationaal Plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen voor 2021 en het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI).

Brief

De brief draait om 7 ‘actielijnen’, te weten:

  1. bestuurlijke afspraken maken;
  2. impact behalen in kansrijke sectoren;
  3. maatschappelijk verantwoord opdrachtgeverschap aanjagen;
  4. ondersteunen van inkopers en opdrachtgevers;
  5. communiceren;
  6. monitoring;
  7. governance verstevigen.

Manifest

De 7 uitgezette actielijnen zijn volop in ontwikkeling. De staatssecretaris wijst op het draagvlak en commitment dat de ondertekening van het manifest MVOI laat zien. Dit manifest werd eind 2022 ondertekend door ruim 70 bestuurders en is bedoeld om overheden te stimuleren hun inkoopkracht te gebruiken om maatschappelijke doelen te realiseren.

Impact

Daarnaast stelt Heijnen dat impact maken alleen mogelijk is door samen op te trekken en kennis en ervaring uit te wisselen. Het laatste punt draait om monitoring en rapportage. De afspraak is dat op een eenduidige manier te doen, zodat toegezegde actieplannen en het effect van het gebruik van beschikbare instrumenten eenduidig is.

Vooruitblik

De staatssecretaris geeft aan zich komende jaren te blijven inzetten om maatschappelijk verantwoord inkopen te gebruiken om Nederland socialer, duurzamer, inclusiever en innovatiever te maken.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link