Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

VORM en KOW winnen tender Zeeburgereiland

De gemeente Amsterdam heeft architectenbureaus VORM Ontwikkeling en KOW geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van een wooncomplex op Zeeburgereiland.[slide] Elf partijen hebben meegedongen in de tender voor het grootschalige en duurzame complex. De winnende partijen KOW en VORM hebben gezamenlijk een milieuvriendelijk studieontwerp gemaakt voor de woningen op de hoek van de IJburglaan en de Zuiderzeeweg. Dat schrijft Architectenweb.nl.

VORM Ontwikkeling is geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van minimaal 250 woningen in de blokken 24 en 25 op Zeeburgereiland. De gemeente Amsterdam heeft dat bekend gemaakt. VORM scoorde het best op de twee gunningscriteria: het optiebod en de EPC-score (Energie Prestatie Certificaat.)

Duurzaam woningcomplex
Het komende jaar zullen de plannen verder worden uitgewerkt voor het duurzame woningcomplex. Daarbij wordt onder andere het aantal woningen en de verhouding tussen koop- en huurwoningen nader bepaald.

Groen karakter
De start van de bouw staat gepland voor het derde kwartaal van 2016 met de oplevering in het eerste kwartaal van 2018. Zeeburgereiland moet een nieuw stedelijk gebied met een groen karakter worden. Het eiland ligt ingeklemd tussen IJburg, Noord en het Amsterdamse centrum.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link