Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vrije prijsvorming inkoop dieetadvies moet kwaliteit voorop stellen

Als het aan minister Klink van Volksgezondheid ligt. mogen diëtisten vanaf 1 januari 2009 over hun prijzen onderhandelen met zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zullen bij de inkoop van dieetadvisering nadrukkelijker letten op de kwaliteit van de geboden zorg. aldus Klink in een brief aan de Tweede Kamer.Klink hoopt tevens dat diëtisten als gevolg van de vrije prijsvorming meer rekenschap gaan geven van de behoeften en wensen van de consument. Het voorstel van Klink is in lijn met het advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa verwacht na onderzoek dat de vrije prijsvorming zal leiden tot meer innovatie en meer klantgerichte zorg.

Het voorstel betreft alleen diëtisten in de eerstelijnszorg en niet voor dieetadvisering in instellingen. De Tweede Kamer moet het voorstel nog goedkeuren.

Klik hier om het voorstel te lezen.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid. Welzijn en Sport

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link